keyboard_arrow_up

Sådan skaber du en maskulin indretning

Maskulin indretningsstil betoner en aura af styrke, struktur og funktionalitet. Det er en stil, der ofte karakteriseres ved brugen af tunge, robuste materialer såsom metal, træ og læder, kombineret med en farvepalet, der domineres af mørke og neutrale toner. Denne tilgang til indretning fokuserer på minimalistiske principper, men kan samtidig inkorporere elementer af vintagestil. Målet er at skabe rum, der er udtryksfulde og komfortable.

Maskuline materialer:

Valg af materialer spiller en afgørende rolle i skabelsen af en maskulin stemning. Alt skal ikke være pudset og poleret, tværtimod. Jern, træ, sten og læder er holdbare og slidstærke materialer, som ændrer karakter af tid og slid. Ujævnheder, teksturer og brugsspor er med til at underbygge det funktionelle fokus, som stilen udtrykker. I forlængelse kan industrielle møbler og detaljer være med til at understrege den maskuline atmosfære. Ønsker du at gå all-in med stilen vil et slidt trægulv, rå murstensvægge eller ubehandlet beton være den sidste prik over i’et.

En balanceret disciplin

Som tidligere nævnt kræver det maskuline rum en minimalistisk tilgang. De mørke, tunge møbler og variationen i teksturer fylder meget rent visuelt. Overdynges rummet med dekorationer, kommer det hurtigt til at fremstå rodet og ude af balance. Forsøg så vidt muligt at skabe struktur og symmetri. Stilen står i skarp kontrast til f.eks. boheme- eller fransk landstil, hvor tilgangen til dekorationer og pynt er mere løssluppen.

Den maskuline stil fremstår balanceret og organiseret uden at blive kedelig og klinisk. Det gør stilen ideel til både personlige arbejdsområder og offentlige erhvervsområder, hvor et stærkt visuelt indtryk ønskes.

Se alle borde

Den maskuline farveskala:

Mens mange moderne og skandinaviske designs lægger vægt på lyse og lette farver som hvid, pastel eller lyse træsorter, er maskulint interiør domineret af mørkere nuancer med mere tyngde. Sort, grå og jordfarver er typisk de dominerende farver, hvilket skaber en følelse af ro i rummet. Ønsker du at skabe en mere personlig stemning, kan du med fordel tilføje nogle vintagedekorationer, der fanger øjet og tilføjer lidt farvespil til indretningen.