keyboard_arrow_up

Begrebsoversigt

 

Produktegenskaber


Genbrug: Produktet er tidligere blevet anvendt, og vil derfor typisk have brugsspor.  I nogle tilfælde kan produktet være blevet repareret. Egenskaben vil f.eks. fremgå på et One of a Kind-vitrineskab, gamle krukker og bænke osv.

Genanvendelse: Fremgår af produkter, som er blevet til gennem genanvendelse af ressourcer. Det kan f.eks. være glasvaser, som er lavet af genanvendt glas – gammelt glas, som er blevet gensmeltet, hvilket sparer store mængder CO2*.

Upcycling: Vi bruger upcyclings-princippet til at give kasserede ting nyt liv. Den oprindelige genstand er blevet gentænkt og bearbejdet, så den er blevet til et nyt og unikt produkt.

Patineret: Produktet bærer præg af den naturlige aldringsproces, ofte i kombination med tydelige brugstegn.

Kun til deko: Produktet er dekorativt, men ikke er tiltænkt praktisk brug. Det kan f.eks. være et sæt boksehandsker i læder.

Dekohjul: Angiver, at hjulene på produktet primært er dekorative og derfor ikke altid har et glidende rul.

Pulverlakeret: Produktet har fået en pulverlakering, der giver en ekstra modstandsdygtig overflade.

Ujævn overflade: Produktets overflade er ikke ensartet. Her er typisk tale om overfladen på borde af genbrugstræ. Træets naturlige karakteristika er bevidst blevet bibeholdt, for at bevare et rustikt eller autentisk udseende. Ujævnhederne kan bidrage til produktets æstetik og charme, men kan også betyde, at produktet kræver særlig grundighed ved rengøring.


 

Materialer


Genbrugsglas
Glasaffald, som er blevet gensmeltet og støbt. Processen kræver både mindre energi og vand end produktion af nyt glas.

Papmaché
Vores papmachéprodukter er lavet af gammelt papir fra f.eks. aviser og blade. Papiret rives i stykker og blandes med klister, hvorefter den våde masse formes til figurer eller over en form og derefter tørres.

Genbrugstræ
Genbrugstræ refererer til træ, der tidligere har været brugt i bygninger, møbler eller til andre formål. Træet er blevet genanvendt til at lave nye produkter. Dette kan give træet en unik patina og karakter.


Farver


Farveegenskaben, som fremgår på varekortet, er bestemt af den dominerende farve på produktet.

Jern: Fremgår på produkter af jern, som ikke er blevet malet. Produktet vil typisk have fået en gennemsigtig lakbehandling, så jernets rå udseende fremgår tydeligt.

Natur: Denne farveegenskab indikerer, at produktet har fået minimal eller ingen overfladebehandling, så produktet fremstår naturligt. Egenskaben fremgår typisk på produkter af træ eller sten.

Multi: Denne betegnelse refererer til produkter, der kombinerer flere farver, mønstre eller materialer. Et multi-produkt kan være livligt og farverigt og kan fungere som et statement-stykke i et rum. Disse produkter kan bringe dynamik og kontrast, især i mere minimalistiske indretninger, og kan være ideelle til dem, der ønsker at tilføje et unikt og personligt præg på deres boligindretning.

Varierende: Farven kan variere fra produkt til produkt. Hvert enkelt produkt kan have sin egen unikke farvetone eller farvekombination.