keyboard_arrow_up

5 tips til indretning med vaser

Vaser er en alsidig og hurtig måde at ændre udtrykket i din bolig på. De kan være med til at skabe personlighed i de forskellige rum i dit hjem og en vase kan give flere forskellige udtryk afhængigt af om du lader den shine som den er, dekorerer den med en farverig buket eller måske en mere dæmpet dusk af tørrede græsser. Vi håber at disse 5 tips kan hjælpe dig med at udnytte din vasekollektion optimalt og skabe et indbydende og stilfuldt hjem.

1. Farvekoordinering:

Vælg vaser, der harmonerer med rummets farvetema. Trademark Livings vaser i genbrugsglas findes i forskellige nuancer, så vælg farver, der komplementerer dit interiør eller kontrasterer det for et mere modigt udtryk. Kollektionen byder på en rig palette af farver fra dyb chokolade til klar grå og en lækker lys røgfarve m.fl. De nævnte nuancer komplementerer nemt andre naturlige materialer som træ, ler og metal og tilfører et moderne touch til ethvert rum.

2. Spil på højder og former:

Kombiner vaser i forskellige højder og former for at skabe dynamik i dit rum. Lav f.eks. smukke stilleben på borde eller reoler, ved at mikse vaser af forskellig højde og form, nogle med blomster, græsser eller bloklys og andre uden. Placer højere vaser i baggrunden og lavere foran for at opnå en lagdelt effekt, der tiltrækker øjet. Er du til en skandinavisk indretningsstil passer vaser med organiske former utroligt godt ind.

3. Miks materialer:

For en mere eklektisk vibe, mix materialer ved at kombinere vaser i forskellige materialer som keramik, papmaché, glas eller metal. Dette tilføjer tekstur og gør dit stilleben mere interessant. Vælg farvede glasvaser eller metalvaser med buketter i stærke farver, hvis du gerne vil have kulør på din indretning. Er du mere til neutrale farver så overvej en kombination af vaser i jordfarver så som vaser i ler eller papmache med en tørret blomsterbuket.

Se alle vaser

 

4. Fokuspunkter:

Brug en statementvase som et centralt fokuspunkt i dit rum. En stor, iøjnefaldende vase kan fungere som en skulptur og tilfører karakter og stil til omgivelserne. Du kan evt. stille vasen på en piedestal, en taburet eller et sidebord for at fremhæve den yderligere. En stor vase med få iøjnefaldende grene eller blomsterstilke kan også sætte prikken over i’et i din borddækning til en speciel anledning, eller bare give noget flot at kigge på i hverdagen.

5. Sæsonskifte:

Skift indholdet i dine vaser efter sæson for konstant at forny og opdatere dit hjem. Om sommeren kan friske blomster bringe farve, mens tørrede grene eller pampasgræs kan varme op om vinteren. Husk også at du ikke altid behøver have blomster i dine vaser. Ofte kan en vase fungere som en figur i sig selv. Der findes ligeledes flere vaser i Trademark Livings kollektioner, hvor et kronelys passer perfekt i toppen, og andre der er store nok til at kunne indeholde et bloklys.

Udforsk vores sortiment