keyboard_arrow_up

S.K.O.V.H.U.S.E.T.S FORVANDLING

En indretningsdrøm med egen Instagram profil

Det var slet ikke meningen, at Berit og hendes mand Mads skulle have et sommerhus. Mads havde udtrykt et ønske om at have et sted, han kunne overnatte, tæt på sit jagtområde ved Blåbjerg plantage. Så en kold december morgen, hvor Mads var på jagt, sad Berit med sin kaffe i et lille lejet sommerhus og kiggede på kort. Der opdagede hun, at den lille Vestjyske landsby Houstrup grænsede op til Mads’ jagtområde, og der var faktisk 3 huse til salg. 2 dage senere var S.K.O.V.H.U.S.E.T. deres – og en indretningsdrøm kunne begynde.

Huset, som før var ejet af et ældre ægtepar, trængte til en kærlig hånd. Det var tydeligt, at de forrige ejere gennem 25 år havde repareret hist og her, bygget ekstra værelser til børn og børnebørn, og brugt de materialer, de havde på hånden. Der var også malet med stærke farver som pink og grøn, ikke lige noget der passede i Berits stil, men Berit kunne sagtens se, hvad huset kunne udvikle sig til. 

Nordisk og naturlig farveskala

I stueplan er der blevet malet vægge, lofter og gulve, og faktisk er gangen det eneste sted, der har været et lidt større projekt. Der er blevet lagt nye klinker og banket puds af væggene, så murstenene igen er kommet til deres ret.

Berits stil er nordisk og naturlig med en nedtonet farveskala, hvor sort og hvidt er de altoverskyggende valg. Eller som hun selv siger ”Vi leger med lys og mørke”. Det har udartet sig i et køkkenalrum, hvor opholds-og spisepladsen er malet helt hvid, dvs. gulve, vægge og lofter. Omvendt er hele køkkenet i den modsatte ende malet helt sort. Her er alle skabe, vægge og vinduer nemlig malet sorte og selv køleskabet har fået en omgang sort tavlelak. 

Værelserne i stueplan er primært gæsteværelser, og her har Berit ønsket at skabe en ”kram-følelse” til overnattende gæster. Inspirationen hertil kommer fra Berits hotelophold i Sverige. Her har hun oplevet, hvordan svenskerne formår at skabe en hulestemning, ved at gå all-in på tone i tone på hotelværelserne. Den inspiration har Berit taget med sig hjem og brugt i værelserne i stueplanen, som er blevet malet helt mørke på vægge, gulve, skabslåger, døre og lofter. 

Fra grå hår til hvide vægge på førstesalen

På førstesalen er der til gengæld blevet nedlagt en del vægge for at få et stort lækkert opholdsrum frem. Her har Berit kæmpet med et uhåndterbart kokostæppe, der var limet på spånplader, og der opstod også et uventet problem, da skillevæggene først var fjernet, da der var niveau- og materiale forskelle på de gamle værelser.

I stedet for det gamle knagende gulv lagde Berit og Mads et plankegulv, som er blevet malet hvidt. Problemet med overgangen mellem værelserne har Berit løst ved at sætte gamle bjælker op, hvor de gamle skillevægge var, og nu lægger ingen mærke til, at der er lidt forskel hist og her. 

Vild med Trademark Livings univers

Med fare for at det bliver lidt ”ananas i egen juice”, tør vi godt sige, at Berit er ret vild med Trademark Livings univers. I hvert fald påstår hun selv, at første gang hun så vores univers på Formland tænkte hun ”WOW” og fortsætter, ”altså det var nærmest den eneste stand på hele messen, jeg faldt for, og da vi så stod og skulle til at indrette sommerhuset, plukkede vi en del ting ud. Det er jo nærmest disse ting, der i dag tegner hele S.K.O.V.H.U.S.E.T. Jeg må jo derudover indrømme, at det også er Trademark Livings ting, der giver mig mange fine kommentarer, og jeg har henvist virkeligt mange til forhandlerlisten”.

Berit indretter med store effektfulde ting frem for små nips. Hun har skabt masser af hyggekroge rundt i huset, som alle indeholder et større møbel eller en ”effekt”. I entreen har hun f.eks. brugt Sean bænken i læder til at give en rå, cool stemning, og i stuen udgør det smukke store træfad ved daybeden den wow-effekt, Berit altid forsøger at inkorporere i sin styling. ”Det er ikke altid et møbel, der giver wow-effekten. Lige så ofte er det den næststørste ting, men det er vigtigt for mig, at der er en rå, fed ting, hvor end jeg kigger hen, og den er ofte fra Trademark Living. Det er så effektfuldt, ” siger Berit og fortsætter, ”Nu har jeg lige set jeres julepynt. Jern og læder i skøn forening, det kommer jeg helt sikkert til at bruge i min styling til jul.”

 

Berits bedste indretningstips:

  1. Sørg for at de materialer du bruger, bliver gentaget rundt i din indretning. Har du f.eks. brugt et element i træ ét sted, så forsøg at få noget i træ med i de andre kroge du kan se, når du kigger hele vejen rundt. På den måde kommer din styling til at hænge bedre sammen.
  2. Husk at sikre dig at der er en rød tråd i dit valg af farvenuancer. Vælg gerne 3-4 nuancer som bliver de bærende i hvert rum. Min stil er meget bygget op om kontrasten mellem lys og mørke. Derudover er den præget af brune og grålige nuancer fra naturen, men du kan sagtens bruge fiffet, selvom du mere er til pastelfarver.
  3. Ha’ en større effektfuld ting i hver af de kroge eller områder du indretter rundt i huset. Så der altid er et råt, cool element, hvor end du kigger.
  4. Saml ting i grupper. Du kan f.eks. samle mange lysestager i en klynge på dit bord i stedet for at stille dem rundt omkring i vindueskarme. På den måde kan lysestagerne også pludselig blive den større effektfulde ting, som giver wow-effekt.
  5. Skab små miljøer i miljøet. I stedet for at stille en plante i et ledigt hjørne, så prøv at forestille dig hvordan det vil være at sidde der og læse en bog i stedet. Smid f.eks. et tæppe på gulvet, tilføj en behagelig stol og et lille sidebord, og tilføj hygge med et billede på væggen, en enkelt lysestage og en lille fin vase.
  6. Vær ikke bange for at lege med lys og mørke. Har du lyst til at prøve det mørke af, så gør det! Du kan evt. starte med at male en enkelt væg helt mørk og så stille en kommode, der har fået samme farve op ad væggen. Du kan jo altid male det om igen. 

Kvinden bag S.K.O.V.H.U.S.E.T.

  • Berit Nielsen startede Instagramprofilen S.K.O.V.H.U.S.E.T. som en slags fritidsprojekt. En profil som dokumenterer rejsen fra overtagelsen, gennem hele indretningsprocessen til nu, hvor det skønne sommerhus faktisk er blevet sat til salg.
  • I marts 2022 startede Berit yderligere profilen @dit.boligmagasin op. Et univers, fyldt med inspiration indenfor bl.a. bolig, styling og indretning, samt snapshots af Berits eget hjem. Der er allerede 25.000, der følger med.
  • @dit.boligmagasin opstod, da Berit syntes, der manglede en profil på markedet, med den stil hun selv sværger til. Hun synes desuden at profilen S.K.O.V.H.U.S.E.T. begrænsede hende lidt. Til trods for at huset er 250 m2 er der taget utallige foto og Berit havde lyst til at give sig i kast med noget nyt.

Kan du lide Berits stil kan du følge hende på @dit.boligmagasin. På Instagramprofilen @S.K.O.V.H.U.S.E.T. kan du se mange flere billeder fra sommerhuset. Berit lægger ikke flere billeder op, men profilen er helt sikkert et besøg værd.

FÅ SELV STILEN

Indret med træ, læder og jern for et nordisk og rustikt udtryk

bÆNKE

Indret dit hjem eller sommerhus med en bænk, når du har brug for siddepladser hvor pladsen er trang.   

Køb nu

Fade

Brug et fad som samlingspunkt for et smukt stilleben. Stil det gerne på gulvet for at give wow-effekt.

Køb nu

Sofaborde

Lad et mindre sofa- eller sidebord få en central rolle i et hyggemiljø i din indretning. Så har du altid en plads til din bog, kaffe eller en skål med lækkerier.

Køb nu

Spisebordsstole

Vælg en spisebordsstol i læder, når du er på udkig efter en stol med ekstra komfort. Ud over komfort får du også tilsat et eksklusivt element i din indretning.

Køb nu

Skærebrætter

Skærebrætter i træ er ikke alene gode at skære på. Brug dem også i din servering for et ekstra lækkert touch. 

Køb nu

Loungestole

Skab mindre miljøer i din indretning, hvor du kan sidde og slappe af med dit yndlingsmagasin. Vælg en loungestol med god siddekomfort. 

Køb nu