keyboard_arrow_up

Tapas, Livemusik og vinfestivaller

Atmosfære og iværksætteri i den gamle fæstegård 

Tæt på Ajstrup strand, på en grøn strækning mellem Ajstrup og Over Fløjstrup, I ved, derude hvor det bugter sig i bakke, dal, og hvor lærkerne flyver tæt omkring. Lige der ligger Volleshave Gårdbutik.

Set udefra trænger bygningerne fra den tidligere Moesgård ejede fæstegård til en kærlig hånd. Den kærlige hånd sidder heldigvis på Henrik Mensch. Eller han er i hvert fald ejeren og idémanden bag de nyeste tiltag. Han købte nemlig bygningerne for 2 år siden, og han har siden knoklet for at give stedet nyt liv og atmosfære. Planerne er løbende blevet ændret, og der er sket rigtig meget på de to år, Henrik har haft fæstegården på sine hænder.

Henrik købte bygningerne med henblik på at flytte den succesrige ”Marselis vine” butik fra Marselis Boulevard i Aarhus ud i det grønne til Volleshave. Fæstegården har tidligere fungeret som et sted for vinimport og privatbolig, og Henrik kunne se Marselis vine udvikle sig i de gamle bygninger. ”Da vi gik i gang med udviklingen af lokalerne og opbygning af baren, så synes vi, at lokalerne skreg på noget andet og mere end vin, og derfor gik vi i gang med at indrette lokalerne til et gård/butik-koncept”, fortæller Henrik.

Fra vindistribution til gårdbutik

Mødet med Trademark Living giver det sidste skub

Henrik og hans team møder Trademark Living for første gang på Formland messen i Herning i sommeren 2021. Henrik kan se, at flere af Trademark Livings interiør produkter kan passe ret fedt ind butikskonceptet både i butikken Marselis vine, samt Volleshave gårdbutik. Men snakken med Trademark Living bliver også startskuddet til, at Volleshave gårdbutik bliver mere og andet end blot en butik. ”Vi kunne se, at Trademark Livings møbler kunne passe perfekt ind i et gårdbutikskoncept med servering, og samtidig kunne flere af produkterne også passe ind i butikskonceptet til direkte videresalg” forklarer Henrik.

Det griber om sig, og hen over efteråret kommer flere leverandører til, så man ud over vin også nu har et omfattende delikatesseudvalg, samt forskelligt boliginteriør. Og lige præcist det koncept virker til at være ret populært, for da teamet bag Volleshave holder åbningsreceptionen i gårdbutikken d. 16. oktober 2021, regner de med, at der kommer 100, måske 150 gæster. Inden dagen er omme, har næsten 800 besøgende været forbi! ”Vi blev jo fuldstændig lagt ned”, forklarer Henrik, ”men vi blev jo også overbeviste om, at det her koncept kan noget”.

Weekenden efter starter holdet derfor op med et tapaskoncept, hvor lokale og andre kan hente fredagstapas, eller nyde det på stedet. Det har resulteret i, at Volleshave gårdbutik nu hver fredag, langer omkring 200 tapasmenuer over disken. Desuden er der blevet ansat en ekstra kok, så menuen nu også byder på smørrebrød og stjerneskud og et lidt større udvalg, besøgende kan nyde på terrassen eller i butikken.

 

Rustik stil med jern, læder og træ

 

Charme og sjæl til Air BNB i hovedhuset

Da Henrik og teamet igen drager på messe for at finde nye spændende delikatesseleverandører på Foodexpo i marts 22, kigger de endnu engang forbi Trademark Livings stand. Efter en kort snak med Trademark Livings ejer Jan Thormann, står det ret klart, at Trademark Living kan hjælpe med endnu en indretningsløsning til butikken. Der mangler simpelthen flere siddepladser i gårdbutikken, og Jan og teamet kommer med et godt bud på en løsning.

Da Jan Thormann efterfølgende kommer forbi Volleshave, falder snakken på hovedhuset, der pt lejes ud til Air BNB. Henrik har i noget tid gerne villet give husets værelser noget mere charme og sjæl, og han ender med at give Trademark Living frie hænder til, at give deres bud på en indretningsplan til soveværelser og toiletter på første sal, samt køkken, hall og opholdsrum i stueplan. 

Fuld tilfredshed med samarbejdet

”Huset er blevet rigtig godt. Jeg er supergodt tilfreds med værelserne, der har fået mere varme med møbler i træ og læder, hyggelig belysning, samt et humoristisk twist i form af gamle kamel lænker. Trademark Livings stylist Klaus Ørnskov har tilført en del jern, læder og træ, og netop den rustikke og maskuline stil er Trademark Living rigtigt gode til,” siger Henrik og fortsætter ”Jan og Klaus kom også med en fremragende ide om, at tage billeder af butikken og få dem trykt på vægskilte, der nu hænger i hovedhuset. Det synes jeg er blevet vildt godt!

”I det hele taget har samarbejdet med Trademark Living været rigtig godt. De har været hurtige og effektive til at reagere på mine forespørgsler, og er altid kommet med mange gode ideer og input til indretningen. Derudover synes jeg også, at de har været gode til at levere, når jeg tænker på de udfordringer, der er for tiden. Hvis de ikke har kunnet levere det forespurgte, har de været rigtigt gode til at komme med alternative løsninger.” 

Find tips og inspiration fra Volleshave Airbnb her

 

Plads til udvidelser

 

Store planer for Volleshaves fremtid

Renoveringen og videreudviklingen af Volleshave stopper naturligvis ikke her. Bl.a. er der blevet bygget en indbydende træterrasse med plads til 80 mennesker, og gårdbutikken er nu indrettet med op til 45 siddepladser, så lokalet kan huse mindre selskaber. Bl.a. har Volleshave flere konfirmationsarrangementer i løbet af foråret.

Henrik har desuden planer om løbende arrangementer hen over sommeren. Bl.a. vil han holde et par vinfestivaller, hvor vinbønderne kan komme og fortælle om deres vine, og han har også planer om livemusik arrangementer.

Ideer er der nok af, og med yderligere 2 bygninger og masser af kvadratmeter er der store planer i pipelinen. ”Vi vil gerne have indrettet et stort produktionskøkken i den vestvendte længe, og den sidste bygning vil vi bruge til en udvidelse af den nuværende gårdbutik, så vi får endnu mere plads. Her skal der desuden indrettes en 85 m2 stor café.  Det er ligeledes planen, at vi ovenpå disse lokaler vil lave en lounge med havkig, hvor gæster kan sidde og nyde en kop kaffe eller et glas vin” fortæller iværksætteren.

Hvornår det står klart, melder historien ikke noget om, men en ting er sikkert! Henrik Mensch stopper aldrig med at få nye ideer i den gamle fæstegård. 

 

En mand med mange jern i ilden

 

Om iværksætteren Henrik Mensch

Henrik beskriver sig selv som ”en fyr der har lavet alt muligt mærkeligt”, og man må give ham ret i, at han har erfaring med lidt af hvert.

  • Henrik har læst jura i 5 år.
  • Han har arbejdet med ejendomsprojektudvikling igennem de sidste 20 år, både i Danmark og Tyskland.
  • Et af hans mange projekter starter for ca. 10 år siden, hvor han går forbi det dengang faldefærdige ishus i Saksild. Det bliver startskuddet til en omfattende restaurering og et forretningskoncept, der i dag omfatter 13 ishuse og madsteder rundt omkring i Østjylland.
  • Henrik køber for 3 år siden Marselis Vine, som nu er flyttet i lokalerne i Volleshave, og starter dermed en ny forretningsenhed med vine, delikatesser og interiør.

Skab selv STILEN

Udnyt pladsen i højden med cool og rå løsninger i jern, træ og læder.

barstole

I vores sortiment af moderne barstole og barskamler finder du bl.a. rustikke barstole med komfortable lædersæder, barstole med eller uden ryglæn, og barstole i metal og træ.

Køb nu

Hylder 

Hvem siger at noget praktisk ikke også må være ret cool? Se det store udvalg af hylder i genbrugstræ eller jern til din butik eller restaurant. 

Køb nu

reoler

Du finder masser af industrielle og rå reoler til din butiks- eller restaurantindretning i sortimentet. Vi har også flere reoler i træ eller en kombination af jern og træ.

Køb nu