keyboard_arrow_up

Destilleri drøm på Rømø

På Rømø i det danske vadehav…, faktisk skal du bare lige over Rømødæmningen og så til venstre…, der finder du Marskdestilleriet.

En sand destilleriperle. Med kig lige ud til vadehavet og omgivet af den fantastiske og rå natur, som Rømø byder på.

En gang for ikke så længe siden lå den gamle købmandsforretning her, men i dag har Hans og Pernille overtaget bygningerne og gjort deres drøm til virkelighed. Det nye destilleri, Marskdestilleriet, er netop åbnet for sommeren, og parret glæder sig til at vise de nye lokaler frem.

Hans’ vilde dråber

Hans, som står bag brygningen af de fine dråber, er hardcore entusiast, når det kommer til at finde de rigtige smage til gin, rom og whisky. Bl.a. drager han nytte af Rømøs særlige klima og jordbund i whiskyens lagringsproces. Det sker bl.a. ved at lade den salte havluft cirkulere omkring fadene, hvor whiskyen lagres. 

Hans kalder selv destilleriproduktionen for ”vilde dråber”, som en hyldest til Rømøs barske landskab og mødet mellem hav og land. 

Naturen er tænkt ind i caféindretningen

Pernille er derimod konsekvent med stilen, når det kommer til indretningen. Da parret overtog den gamle købmandsforretning på øen, stod de overfor et større indretningsprojekt. De ønskede, at forretningen skulle bære præg af en gennemrenovering, men samtidig skulle stilen være autentisk og rustik. Det var også vigtigt for dem at tænke naturen og nuancerne fra omgivelserne med ind i indretningen.

Den opgave har de løst med bravour ved at beklæde hele bygningen med træ og sørge for en overflod af planter i udendørsmiljøet. Inde i bygningen ville Pernille gerne undgå et cafeteriamiljø med nye møbler. ”Farveskalaen fra udenfor skulle med indendørs, og derfor er mange møbler i træ. Vi ønskede en uhøjtidelig stemning, og det har vi skabt ved at blande gamle møbler med nye tapeter”, fortæller Pernille.

Destilleristemningen er i top

Vi har tidligere handlet hos Trademark Living, og vi kan rigtig godt lide den rå stil og de gamle møbler, og derfor var det en nem beslutning at tage en tur til Tønder i det nye showroom og se hvilke møbler, der kunne passe ind i vores destilleri.

Vi havde allerede nogle gamle døre og et par reoler fra Trademark Living, som vi vidste, vi gerne ville bruge i udstillingen af vores flasker og andre lækkerier, og her passer de nyindkøbte borde og bænke helt perfekt i stilen.

Vi er superglade for det udtryk og den stil, vi har skabt i destilleriet. Møblerne har givet lige præcis den stemning, vi håbede på.

Samarbejdet med Claus Scheelke er forløbet på bedste vis, og så har det været dejligt nemt lige at kunne smutte til Tønder efter aftale.

Indretningstip:

Brug en gammel dør eller to til at skabe et rum i rummet eller til at skabe en opdeling mellem caféområde og butik. Det giver en hyggelig ro i spiseområdet med en gammel smuk patineret dør. Er du til farver, så vælg en dør i en flot farve. Har du brug for at opdele et større område, kan du sagtens mikse og matche flere døre. Det giver bare en endnu større wow-effekt. Udse dig evt. en detalje eller farve, der gerne må gå igen, som her ovenfor, hvor dørene ikke er ens, men begge har tremmer og er i en grønlig nuance. 

dekorative porte og døre

Brug en gammel unik port eller dør i din indretning for at skabe wow-effekt. Du kan både bruge en dør som en autentisk og rustik vægdekoration, men en smuk dør kan også fungere som en enestående rumdeler.
Se alle porte og døre

Prikken over i’ét med pynteting

Mangler du noget pynt til lige at give det sidste stemning i din indretning, så smut forbi vores kategori med pynteting. Der finder du masser af maskulin, sjov og anderledes pynt til at give din indretning ”det lille ekstra”.
Oplev pynteting her

Funktionelle konsolborde 

Konsolborde er praktiske i indretningen af din butik. Som oftest optager de ikke så meget plads, og de er lette at flytte rundt og udstille varer på. De gamle konsolborde skaber desuden hygge og en skøn stemning. 
Se alle konsolborde