keyboard_arrow_up

Behandling af bordplader i genbrugstræ

Har du købt en bordplade i genbrugstræ, men er usikker på hvordan du rengør og plejer den ofte lidt ujævne bordplade, så læs med her. Bordplader i genbrugstræ har en rustik charme, men de kræver en lidt anderledes tilgang til rengøring og vedligeholdelse i forhold til mere traditionelle bordplader. Husker du til gengæld at rengøre og behandle din bordplade en gang imellem, har du denne helt unikke bordplade i mange år fremover.

De fleste bordplader i genbrugstræ hos Trademark Living er allerede voksbehandlet og dermed smuds og vandafvisende, men over tid aftager effekten fra voksbehandlingen og der kan være brug for en ny behandling.

En ren bordplade giver et langt bedre resultat

Før du går i gang med voksbehandlingen, er det en fordel at sørge for at bordpladen er ren og fri for madrester o. lign. Hertil skal du bruge:

  • Mildt opvaskemiddel
  • En blød børste eller klud
  • Varmt vand
  • Håndklæde eller klud til at tørre overfladen

Start med at fjerne alt løst snavs og madrester fra bordpladen. Du kan bruge den bløde børste eller en klud til dette formål. Bland en mild sæbe med varmt vand. Dyp kluden eller børsten i blandingen og tør bordpladen omhyggeligt af i træets åreretning.

Når du har fjernet snavs og pletter, skal du tørre bordpladen grundigt af med rent, varmt vand. Dette vil fjerne eventuelle sæberester, der kan skade træets finish over tid. Tør gerne bordpladen med et rent håndklæde eller klud for at fjerne overskydende fugt. Lad bordet blive helt tørt inden du går i gang med voksbehandlingen, da voksen ellers ikke vil trænge ned i bordpladen som ønsket. 

Voksbehandling af bordplade i genbrugstræ

Hvis du ønsker at bevare bordpladens udseende og holdbarhed, anbefaler vi at du giver den en voksbehandling i ny og næ. Dette hjælper med at beskytte træet og give det en smuk glans. Se i den korte video her til højre hvordan du gør.

Husk, at genbrugstræ er naturligt og kan udvikle patina og små skrammer over tid, hvilket bare bidrager til bordpladens unikke charme. Med regelmæssig rengøring og pleje kan du bevare skønheden og levetiden på din bordplade.

Hvis skaden er sket.

I nogle tilfælde kan du fjerne pletter med en hårdt opvredet klud med lunken vand og en smule mildt rengøringsmiddel på, men andre gange er der ingen anden vej end at give bordpladen en ny overfladebehandling. Der findes mange råd på internettet om hvordan du fjerner pletter, men husk at tjekke om disse råd er relevante for en bordplade i genbrugstræ. Er du i tvivl kan du jo altid teste på bordpladens bagside først.

Andre møbler af genbrugstræ

Hos Trademark Living elsker vi møbler der er lavet af genbrugstræ. For det første fordi vi derved kan være med til at reducere brugen af nyt træ, men for det andet fordi genbrugstræ har en helt unik og lækker naturlig charme i det rustikke træ. Desuden er det et ekstra plus at møbler af genbrugstræ ofte er billigere at producere end helt nye møbler.

Genbrugstræ kan bruges til andet og mere end bare spiseborde, sofaborde og konsolborde. I shoppen finder du også et udvalg af rustikke skamler, bænke, hylder, reoler og spejle i genbrugstræ. Er du på udkig efter et helt specielt møbel med genbrugstræ, så bør du også tjekke vores bardiske og butiksdiske ud. Her finder du gamle scootere, cykler og lastbilfronter, som er omdannet til f.eks. en butiksdisk med en bordplade i genbrugstræ.